mijn dag

Nieuws
16 maart 2018 geplaatst
Tekst

Schouten heeft spijt

Deze week: landbouwminister Carola Schouten heeft spijt van de harde uitspraken die ze deed, wie is de groenste politicus van 2017 en Nederland is de koploper van Europa op het gebied van arbeidsproductiviteit in de landbouw.

Schouten heeft spijt
Landbouwminister Carola Schouten heeft spijt. In februari werd bekend dat er zo'n 2000 melkveebedrijven werden verdacht van kalverfraude. Schouten trad ferm op door harde uitspraken te doen jegens de melkveehouderijsector. Later werd duidelijk dat er van de 2000 bedrijven die werden verdacht van fraude, in 1800 gevallen loos alarm is geslagen. Schouten heeft spijt dat ze met haar uitspraken de hele sector in een negatief daglicht heeft gezet en zegt daarover in de Volkskrant: 'Ik heb onderschat wat de impact is geweest door dit zelf zo naar buiten te brengen.' Lees hier verder!

Groenste politicus

Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid van de Christen Unie is uitgeroepen tot groenste politicus van 2017. Volgens de jury is Dik-Faber een bruggenbouwer, precies wat de agrarische sector nodig heeft. Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy van D66 is uitgeroepen tot groenste politicus van het Europees Parlement in Brussel. Lees verder!

Koploper van Europa

De Nederlandse agrarische sector behoort aan de top van Europa op het gebied van arbeidsproductiviteit. Dit blijkt volgens een onderzoek van ABN AMRO. Lees hier verder!