mijn dag

Nieuws
11 juli 2018 geplaatst

Voorzitter Ryan: NAVO is onmisbaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - Paul Ryan, de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft het belang van de NAVO benadrukt. ,,De NAVO is onmisbaar. Het bondgenootschap is tegenwoordig net zo belangrijk als op enig ander punt in het verleden'', zei de partijgenoot van president Trump tegen verslaggevers.

Trump verwijt andere NAVO-landen te weinig te betalen voor de veiligheidsparaplu die de VS biedt. Zijn harde opstelling leidt niet alleen tot nervositeit in Europese hoofdsteden, maar ook in Washington. Daar stemde de Senaat met 97 tegen 2 stemmen voor een niet-bindende motie waarin steun wordt uitgesproken aan het bondgenootschap, berichten Amerikaanse media.

Hoewel Ryan zijn steun voor de NAVO uitsprak, maakte hij ook duidelijk de kritiek van Trump te delen. ,,De president wijst er terecht op dat onze NAVO-bondgenoten hun verplichtingen moeten nakomen. Dat betekent dat ze 2 procent van het bruto binnenlands product moeten uitgeven aan defensie'', zei de prominente Republikein.

1531322105880_.jpg