mijn dag

Nieuws
09 februari 2018 geplaatst

Meld je aan voor 40 dagen schrijven

Schrijven is een manier van bezinnen. Dag6 organiseert daarom samen met het Nederlands Dagblad en Royal Jongbloed het project 40 dagen schrijven.

Schrijven helpt je gedachten te ordenen en gevoelens onder woorden te brengen. Deelnemers schrijven tijdens de 40dagentijd een verhaal dat raakt aan het thema ‘onvoorwaardelijke liefde’. Met dat verhaal kunnen ze meedoen aan een schrijfwedstrijd, maar dat hoeft niet. 

Wil je meedoen, meld je dan aan via deze link. Dan word je wekelijks op de hoogte gehouden van activiteiten en ontvang je tips en ondersteuning bij het schrijven. 

2017 0208 verhalenwedstrijd banner4.jpg

Degenen die zich hebben opgegeven krijgen vanaf  woensdag 14 februari wekelijks een mail met informatie en schrijftips.
Vanaf woensdag gaan we ook schrijven: 14 februari is de eerste dag van de 40dagentijd. Het is dan Aswoensdag. Tot aan Stille Zaterdag schrijf je elke dag een gedeelte. Schrijven is inkeren, bezinnen, onderzoeken. Schrijven is verwachten. Door te schrijven kun je een verhaal vertellen. JOUW verhaal. Omdat we in de 40dagentijd toeleven naar Pasen, het grote feest van de liefde, is het thema voor het 40 dagen schrijven project ‘onvoorwaardelijke liefde’.

Het is aan jou hoeveel je schrijft, waarover en in welke vorm. Je kunt kiezen voor dagboekstukjes, een verhaal, een roman of gewoon elke dag weer een ander stukje.

Schrijfbijeenkomsten
Op twee momenten worden er schrijfbijeenkomsten georganiseerd. Waarschijnlijk op 22 februari en 15 maart van 18.00 uur tot 22.00 in het midden van het land. Hier kun je andere deelnemers ontmoeten en professionele schrijvers, uitgevers en journalisten. Tijdens deze avonden schrijven we samen. Je kunt advies vragen als je vastloopt of je tekst even aan iemand laten lezen.

Met je verhaal kun je meedoen aan een wedstrijd. Stuur dan voor 31 maart 2018 jouw verhaal van 1500 woorden naar 40dagenschrijven@nd.nl

Een professionele jury leest de verhalen. Je kunt begeleiding door een uitgever winnen tijdens het schrijven van jouw roman!

Later meer!