mijn dag

Nieuws
09 mei 2018 geplaatst
Tekst Ruurd Ubels

Thuis werken (met en zonder internet)

De Chinese Elon Musk

Vergeet Elon Musk (Tesla), hier is William Li. De Chinees lanceerde een paar maanden geleden een elektrische SUV, een enorm bakbeest waarin zeven mensen kunnen plaatsnemen. Li heeft in de gaten dat in de innovatieve sector van de elektrische auto’s veel geld omgaat. En ook dat niet elke pionier op dit gebied slim opereert. Daarom gaat Li het beter doen. Zegt Li. Business Insider had een gesprek met hem.

 

Woensdag thuiswerkdag (1)

Thuiswerken. Productiever of juist niet? Voor Shari Buck, mede-oprichter van het Amerikaanse medische platform Doximity, is dit geen vraag meer. Zijn vraag was wel: wat is de beste dag om thuis te werken? Woensdag, zo bleek. ‘Dat is de beste dag om op afstand te werken. We denken zelfs dat het zo goed is, dat we op woensdag ons hoofdkantoor sluiten.’ Waarom? Lees het bij Quartz.

 

Woensdag thuiswerkdag (2)

En als je dan toch thuis werkt, is het wel zo prettig als je internetverbinding het goed doet. Of hoeft dat niet meer?

Bitcoins? Loopt heel slecht af

Superbelegger Warren Buffett heeft het niet zo op cryptomunten. ‘Loopt heel slecht af’, zei hij zaterdag op een bijeenkomst in Nebraska. Onzin van een 87-jarige die de boot heeft gemist? Misschien. Maar bedenk: Buffett is niet gek. Twintig jaar geleden bijvoorbeeld weigerde hij zich te laten meeslepen in de internethype op de beurs. Iedereen zei dat hij gek was. Het tegendeel bleek waar. Lees zijn uitspraken:

Het kopen van bitcoins is geen investeren. Beleggers die iets kopen als de bitcoin, kopen niet iets dat wat dan ook heeft geproduceerd.

Ruurd Ubels
Vakmens Innovatie

Dag6 brengt dagelijks nieuws, achtergronden en verhalen gemaakt door mensen die geloven. In god en in de wereld.