mijn dag

Nieuws
13 maart 2018 geplaatst

De zes leukste campagnevideo's

Woensdag 21 maart is het zover, dan vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Om de nodige stemmen te bemachtigen, hebben veel partijen tijd en energie gestoken in het maken van een campagnevideo. De een mooier dan de ander. Wij showen jou de zes leukste!

Wie is de mol in Amersfoort
Afgelopen zaterdag was de ontknoping van Wie is de Mol. De bedrieger (no spoilers) werd ontmaskerd en samen met 3,2 miljoen kijkers keken Art en de tien kandidaten terug op dit fantastische seizoen. De VVD Amersfoort is duidelijk ook fan van dit programma, want ze presenteren de tien eerste kandidaten van hun lijst wel op een heel bekende manier!

De groene standpunten van Ridderkerk
GroenLinks Ridderkerk doet deze gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst sinds lange tijd zelfstandig mee. Waar veel partijen hun standpunten zelf beargumenten, promoot deze partij haar groene standpunten in een bondige campagnevideo met quotes.

Een persoonlijk verhaal van Amsterdam
Hoewel de ChristenUnie ook een landelijke campagnespot voor de gemeenteraadsverkiezingen publiceerde, presenteert nummer 7 van de Amsterdamse lijst zich in een aparte video. Efraim Hart vertelt zijn persoonlijke ervaring over discriminatie in het werkveld en wat hij hier tegen wil doen. 

Dronebeelden in de Fryske Marren
Drie kandidaten van de lijst van PvdA de Fryske Marren presenteren zichzelf en het verkiezingsprogramma. Met prachtige beelden proberen zij de aandacht van de kiezers te trekken.

Rotterdams DNA en islamitische inspiratie
Vier jaar geleden kwam NIDA in de gemeenteraad. Afgelopen dagen waren ze veel in de media. Het blijft de vraag of de breuk tussen GroenLinks en PvdA in Rotterdam met NIDA effect zal hebben op verkiezingen. 

Met hun campagnevideo de aandacht vestigen op hun aankomende verkiezingsprogramma. Bekijk hem hieronder.

Functieruil in Tubbergen
Voor veel gemeentes pakte de CDA groots uit met hun stijlvolle campagnevideo’s. Met de gedachte 'Jouw fractie, mijn fractie!' wisselde fractievoorzitter Tonny Busscher van CDA Tubbergen met CDA leider Buma voor een dag van functie.

Gemeenteraadsleden
Zoals in de campagnevideo van CDA ook naar voren komt, hebben veel gemeenteraadsleden naast hun functie in de gemeente er nog een baan naast. Ook Arjen Lubach kwam tot deze ontdekking en behandelde dit afgelopen zondag. Wist je dat raadsleden bijna ten onder gaan aan hun functie? Kijk voor nog meer van zijn ontdekkingen naar onderstaand fragment!

Tekst: Ilja Bosch

Beeld: Printscreen YouTube

schermafbeelding 2018-03-13 om 16.06.10.png