mijn dag

Nieuws
21 februari 2018 geplaatst
Tekst Hermen Loonstra

Bedien je radio door het drinken en schenken van water

Vorige week was het World Radio Day. UNESCO, de organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur van de Verenigde Naties, wil via Wereldradiodag de toegang tot radio wereldwijd vergroten. De huidige stand van zaken: ongeveer 95% van de wereldbevolking kan radio luisteren. In ontwikkelingslanden heeft 'slechts' 75% van de huishoudens toegang tot radio. Er wordt geschat dat er wereldwijd meer dan 40.000 radiozenders zijn.

Vast niet het meest zinnige wat je wil weten, toch deel ik een leuk fragmentje van Radio 2 DJ Bart Arens  Hij ontdekte dat de hit 'Cold Water' van Justin Bieber ergens best wat weg heeft van 'Ik heb een toe-toe- toeter op m'n waterscooter van de Gebroeders Ko'. Luister hier het fragment terug. 

Van 17 tot 23 februari is het jaren 60 week op Radio 2. Hits van The Beatles, Elvis Presley, Dusty Springfield, The Rolling Stones, Aretha Franklin, Golden Earring(s), Neil Diamond, Boudewijn de Groot en Bruce Springsteen komen allemaal voorbij. Vrijdag de 23e wordt afgesloten met een Top2000 in jaren 60 stijl.

Drie Zweedse kunstenaars ontwierpen een radio die met water en waterglazen bedient kan worden. Het werkt als volgt: Zet twee glazen op twee sensoren die in verbinding staan met de radio. Vul een glas om de radio aan te zetten, schenk het water van het ene glas naar het andere om van frequentie te wisselen, raak een glas aan om te fine-tunen en stop je vinger in een glas water om het volume te wijzigen.

Waarom ze dit ontwierpen zal je verassen! 

Hermen Loonstra
Vakmens Samenleving Werk

Dag6 brengt dagelijks nieuws, achtergronden en verhalen gemaakt door mensen die geloven. In god en in de wereld.