mijn dag

Nieuws
6 uur geleden geplaatst

's Werelds eenzaamste eend is niet meer

ALOFI (ANP) - Er is een einde gekomen aan het leven van eend Trevor die bekend stond als 's werelds eenzaamste eend. Sinds 2018 leefde Trevor op het afgelegen Niue, een eiland in de Stille Oceaan ver voorbij Australië en Nieuw-Zeeland. Daar werd hij al gauw een beroemdheid, omdat op eiland maar weinig dieren leven en zeker geen eenden. Een van de weinige predatoren die er wel zijn werd hem echter fataal. Honden hebben hem doodgebeten.

De wilde eend streek vorig jaar tijdens een storm neer op het eiland. Hoe hij daar precies terechtkwam, blijft vooralsnog een raadsel. Op Niue leefde Trevor bij een poel langs een weg, waar hij regelmatig werd gevoerd door de lokale bevolking. En als de brandweer zag dat het water opdroogde, werd Trevors plas weer bijgevuld.

In de korte tijd dat de eend op Niue leefde, maakt hij vrienden met een haan, kip en een weka (een inheemse vogelsoort) zegt Rae Findlay, die Trevors Facebookaccount bijhield, tegen de BBC. ,,De haan, kip en weka zagen er een beetje wanhopig uit vandaag, rondlopend bij de bijna droge plas", aldus Findlay.

1548656407194_.jpg