mijn dag

Nieuws
13 april 2018 geplaatst
Tekst Willem Gunneman

Nooit meer cartridges, je allerlaatste schrift en de ultieme braindumptool

Google Keep is de ultieme braindump. Noteer simpelweg alles wat je wilt onthouden door het te tekenen, te schrijven, te tikken, in te spreken of door het maken van een foto.  In Google Keep kun je alles simpel terugvinden voorzien van een label of, als je wilt, kekke kleurtjes. Keep is razend simpel en zit bomvol features. De app herinnert je, desgewenst, op het door jou gekozen tijdstip of op een steenworp afstand van een door jou gekozen locatie. 

google-keep.png

Bovendien zijn je notities toegankelijk op alle denkbare platformen en kun je ze delen met wie je maar wilt. Het maakt Google Keep tot de ultieme braindump-tool.

Dag cartridges

Als het aan Inktless ligt, een startup uit Delft, printen we binnenkort zonder inkt. De berg lege catrtridges en de torenhoge kosten zijn de makers een doorn in het oog. Samen ontwikkelden ze een techniek waarbij je letters in papier brandt. Scheelt weer een hoop afval.

Bambook: je allerlaatste schrift

Nu we toch over duurzaam printen en het maken van noties hebben, de jongens van Bambook bedachten een ultiem notitieboek: een schrift vol uitwisbare whiteboardjes, bijbehorend schrijfgerei en een handige app. 

bambook.jpeg

Tal van bedrijven gingen je al voor. De Bambook is echter ook per stuk verkrijgbaar. Een machtig mooi initiatief van een handjevol studenten dat alle aandacht verdient.

Willem Gunneman
Vakmens Innovatie

Dag6 brengt dagelijks nieuws, achtergronden en verhalen gemaakt door mensen die geloven. In god en in de wereld.