mijn dag

Nieuws
13 februari 2018 geplaatst

Wakker worden met Harm

Lectori salutem! Het was feest op de redactie gisteren; op de vierde dag van de Winterspelen zag heel Nederland Ireen Wüst goud winnen. Met haar 1.54,35 was zij eentiende sneller dan haar grootste concurrent op de 1500 meter. Na onze immer-größere oosterburen staat Nederland daarmee op nummer 2. Later op de dag meer over Wüst en de Spelen.

Amsterdam was afgelopen weekend het toneel van een conferentie over de pinksterbeweging. Internationale wetenschappers reflecteerden daarin op de toekomst van deze beweging, die gekenmerkt is door de grote nadruk op de Heilige Geest. Rimme Mastebroek sprak erover met theoloog Peter-Ben Smit.

Verder in het nieuws vandaag

De storm waarin minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken gisteren terecht kwam is nog niet over. Rutte gaf aan dat Zijlstra een 'domme fout' heeft gemaakt, maar hij blijft de rug van zijn partijgenoot dekken. Desalniettemin belegt de Kamer vandaag een spoeddebat, waarin de oppositie Zijlstra zal doorlichten en diens geloofwaardigheid zal toetsen.

Een spannende dag voor Pia Dijkstra. Vandaag stemt de Eerste Kamer over de nieuwe donorwet die het Tweede Kamerlid van D66 indiende. Hieronder wat de donorwet voor jou betekent. 

Vandaag is de laatste dag carnaval. 'Als de kerkgangers in de rij staan om de hostie te ontvangen, speelt fanfare De Turfstampers stevige carnavalsmuziek.' Later vandaag een verslag van de carnavalsmis in de Sint Josephkerk in Hooglanderveen.  Morgen gaat carnaval over in de veertigdagentijd; we lichten dan drie manieren uit om ook deze tijd te vieren. 

Vandaag weer Nederlands goud?

Ook vandaag kan je weer Nederlandse inzet verwachten op de Winterspelen. Om 12:00 is de 1.500 meter voor de mannen. Patrick Roest, Kjeld Nuis en Koen Verweij zullen Nederland vertegenwoordigen. Yara van Kerkhof staat als enige Nederlandse vrouw in de kwartfinale van de 500 meter shorttrack om 11:00. Een half uur later gaan drie Nederlandse mannen van start in de shorttrack series, waaronder Sjinkie Knegt. Tot slot is om 12:30 de shorttrack aflossing van de mannen, waar Nederland ook zijn beste beentje voor zal zetten.

wwm harm (grijs blauw).jpg

Een heel fijne dag!

Harm