mijn dag

Nieuws
14 maart 2018 geplaatst
Tekst Debora Dijkstra

De sponsorstrijd is begonnen

Het schaatsseizoen zit er bijna op en dat betekent dat er een sponsorstrijd gaat losbarsten. Wie gaat zich aansluiten bij de succesvolle Lotto-Jumbo formatie en welke nieuwe sponsors gaan instappen in de schaatssport. Voor Ireen Wüst valt het doek bij team JustLease. Ze gaan niet met haar verder, want ze is te oud. 

Coach Rutger Tijssen wilde niet liegen tegen Wüst. Tijdens het WK-allround vertelde hij haar dat ze niet in het vierjarenplan past. Tijssen weet nog niet of hij doorgaat bij de ploeg. Wüst is vooral teleurgesteld in de gebrekkige communicatie. 

Het contract van de 21-jarige Sanneke de Neeling wordt door team Lotto-Jumbo niet verlengd. Op haar Instagram schrijft ze: 'Ik vertrek volgend jaar bij team Lotto-Jumbo. Natuurlijk wordt mijn contract niet verlengd, maar anders was ik waarschijnlijk zelf weggegaan. Ik ben wel opgelucht dat ik die keuze niet hoefde te maken. En nu opzoek naar een nieuwe ploeg. Bedankt voor de support!'

Verder is Wouter Olde Heuvel in gesprek met team Lotto-Jumbo over de functie assistent-coach. Hij vervult deze rol nu bij het team van Ireen Wüst, JustLease. Hij heeft al een eerste gesprek gevoerd met coach Jac Orie die zijn huidige assistent ziet vertrekken naar Noorwegen.

Tijdens het WK-allround in Amsterdam nam Anouk van der Weijden afscheid en sloot haar schaatscarrière af met een derde plaats op het WK. Linda de Vries nam dat weekend ook afscheid in Amsterdam. 

Debora Dijkstra
Vakmens Cultuur Werk Lifestyle

Dag6 brengt dagelijks nieuws, achtergronden en verhalen gemaakt door mensen die geloven. In god en in de wereld.