mijn dag

Nieuws
23 maart 2018 geplaatst

Verschil in cultuur en geloof is kans voor de kerk

Meer dan 300 jongeren van over heel de wereld denken samen na over de toekomst van de katholieke kerk. Ze bespreken in 20 verschillende gespreksgroepen de problemen in de wereld, zoals armoede, gendergelijkheid, vrede en milieu. Hoe moet de kerk zich hiertoe verhouden, wat voor rol kan zij hierin spelen, en welke plaats mogen jongeren in de kerk innemen?

Voor deze voorsynode zijn niet alleen katholieken uitgenodigd. Hindoe's, protestanten, atheïsten en anders-gelovigen zijn gevraagd om hun mening te geven. Maar wat leveren al deze verschillen de kerk nu op? En hoe ervaren de jongeren het zelf?

Verschillen in geloof en cultuur is kans voor de kerk. 

img_1158.jpg

Enkele jongeren van de voorsynode 2018 tijdens de persconferentie. 

Aan de hand van de gespreksgroepen is een document geschreven en vertaald in zes talen. Hierin staan de aanbevelingen van de jongeren voor de kerk van de toekomst. Daarover vergaderen de jongeren nogmaals om vervolgens zaterdag het definitieve document tijdens een persconferentie in het Vaticaan te presenteren. Dit slotdocument wordt uiteindelijk zondag aan de paus aangeboden. 

img_1213.jpg
img_1168.jpg
img_1205.jpg

Het verblijf waar de jongeren het document voor de paus schrijven. 

Meer weten over de voorsynode? Lees dan onderstaand artikel.

Bekijk hieronder de reportage van wegmetdag6 XXL in Rome en volg vakmens Hendro Munsterman om de laatste updates te krijgen. 

Tekst: Debora Dijkstra
Beeld: Debora Dijkstra, Hendro Munsterman en Ilja Bosch