Nieuws
4 dagen geleden geplaatst
Tekst Marieke Westerterp

Game-update: liefde, ziekte en sporten

Games kunnen ook vertederend zijn, zoals de liefhebbende robot Rumu in de gelijknamige game. Auteur Madeline Turniseed ontdekte de vier soorten liefde van C.S. Lewis in deze game.

Ook vertederend is dit verhaal over de moeder van Harm Teunis.  Zij ging de game World of Warcraft spelen, net als haar zoon. In deze terugblik beschrijft Harm dat hij tijdens het gamen nieuwe talenten bij zijn moeder ontdekte.

rumu.jpg

Deze week uit: Fe, een 3d-puzzle platformer in een prachtige, mysterieuze setting. Het diertje Fe gaat een bos ontdekken. We hopen binnen enkele weken met een review te komen. Met de launch kwam ook deze trailer:

Gameverslaving

De WHO, de wereld gezondheidsorganisatie, toch ook niet de minste, gaat gameverslaving omschrijven als ziektebeeld. Dat meldt dagblad Trouw deze week. Wetenschappers zijn kritisch over dit ziektebeeld. Vaak zijn er andere problemen waardoor jongeren vluchten in het gamen. Depressie, geen lekkere thuissituatie of angsten. Tony van Rooij, van het Trimbos Instituut stelt: "Als je de huidige criteria toepast op sporten of schaken zal ook zo'n 10 procent van de Nederlanders daaraan verslaafd blijken."

Over twee weken begint het grote e-sports toernooi in Katowice. Sinds deze week is duidelijk welke team het tegen elkaar opnemen om dit prestigieuze toernooi te winnen. Zie hieronder de lijst voor de game CounterStrike. 

Voor PUBG, de game die sinds 2017 enorm populair, is er ook een competitie opgezet, voorafgaand aan het hoofdtoernooi. Lees hier meer. 

Marieke Westerterp
Vakmens Innovatie

Dag6 brengt dagelijks nieuws, achtergronden en verhalen gemaakt door mensen die geloven. In god en in de wereld.

Meer lezen? Maak een login aan en mis niets.

Download de Dag6-app om meer artikelen te lezen.

Dag6.nl
Grote Koppel 8a
3813 AA Amersfoort

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy

Laat je emailadres achter dan houden wij je op de hoogte