mijn dag

Nieuws
06 februari 2018 geplaatst
Tekst Frans Petersen

Snoop Dogg duikt de kerk in

Iedereen kent Snoop Dogg. Of je nu wel of niet van hiphop houdt, of je nu wel of niet bent opgegroeid met Doggystyle, zijn No Limit-tijd of zijn grote hits met Dr. Dre: je kent Snoop Dogg als één van de meest fanatieke weed-rokers ter wereld. Dus toen het gerucht ging dat de rapper met een gospelalbum zou komen, waren er weinigen die dat gerucht serieus namen. Maar hey, het bewijs is er nu de eerste video van het ablum uit is: 'Word Are Few'.

De track is overigens een samenwerking met de artiest B Slade, die mensen die into gospel zijn weer zouden kunnen kennen als Tonex: ooit een groot (black) gospelartiest, totdat hij enkele jaren geleden expliciet afscheid nam van het christelijke wereldje nadat hij uit de kast kwam als homo.

Op Spotify kun je een andere single van de plaat, die 'Bible of Love' heet, vinden. Op deze single doet de bekende en tevens niet onbesproken (black) gospelartiest Tye Tribbet mee.

Ik zeg je eerlijk: ik zag deze niet aankomen. Maar tegelijkertijd lijkt het echt geen parodie: zie Snoop devoot zingen en zijn woorden zorgvuldig kiezen. God works in mysterious ways, zullen we maar zeggen. Ik ben inmiddels wel erg benieuwd naar deze plaat!

Frans Petersen
Vakmens Cultuur

Dag6 brengt dagelijks nieuws, achtergronden en verhalen gemaakt door mensen die geloven. In god en in de wereld.