mijn dag

Nieuws
4 uur geleden geplaatst

'Geen kans op no-dealbrexit'

LONDEN (ANP) - De Britse premier Theresa May heeft volgens de krant The Sun in privégesprekken haar kabinetsleden verzekerd dat er geen brexit komt zonder duidelijke afspraken met de EU. May zou een 'no-dealbrexit' uitsluiten, maar houdt dat voor zich om druk op de Europese Unie te kunnen blijven uitoefenen.

De minister van Onderwijs, Damian Hinds, zei maandag bij de BBC in een reactie op het bericht van The Sun dat de regering geen 'no-deal' nastreeft en dat ook een duidelijke meerderheid in het parlement een goede overeenkomst met de Europese Unie wil.

May heeft een serie afspraken gemaakt over de manier waarop haar land ordelijk de EU verlaat. Maar die overeenkomst is twee weken terug met een enorme meerderheid in het Britse Lagerhuis weggestemd. Dinsdag buigen May en het parlement zich erover hoe het verder moet.

Volgens de planning stapt het Verenigd Koninkrijk op 29 maart uit de EU. Het land werd 1 januari 1973 lid van de Europese Gemeenschap, maar is nooit enthousiast geweest over grote Europese projecten.

1548663606996_.jpg